maanantai 23. maaliskuuta 2009

Pampulat

Eräs tuttavani paljastui lampuriksi: heillä asustelee suomenlampaita ja kainuun harmaksia. Olin aivan innoissani! Itsekin aina silloin tällöin haaveilen omasta villavarastosta ja päkäpäistä. Häneltä sain siis elämäni ensimmäiset "suoraan-lampaasta"-villasatsit viime keväänä. Villa oli karitsan villaa - valkeaa ruskeaa harmaata ja mustaa. Johtunee ehkä enimmäkseen taidon puutteesta, mutta karitsan villa vaikutti minun käsissäni melkein kelvottomalta neulahuovutukseen: se on aivan silkkisen hienoa ja pehmoista. Villa on siis viettänyt aikaa pahvilaatikoissa pestynä, osa jopa karstattuna, vuoden päivät.

Viime lauantaina sauna ei tuntunut lämpiävän riittävän nopeasti minulle ja odotellessani sain päähäni testata pehmoisen vauvalampaan villan "pampuloitumista". Tässä työn tuloksia. Pampuloista tuli hauskat ja villa on niin hienoa, että se ei edes kutita kaulan herkkää ihoa. Ihan huippua!


Toiveissa on hankkia kunnolliset karstat, koska nuo punavartiset on oikeasti tarkoitettu koiranhutaleiden kampaamiseen...

Rakentelin siis pampuloista helmet. Määrällisesti niitä on liian vähän, joten vielä pääsee litskuttamaan saippuaevttä ja villaa. Sitäpaitsi: oikeasti olen aivan SURKEA märkähuovuttaja, joten siinäpä yksi haaste lisää! :)

1 kommentti:

  1. Jei, uusi aluevaltaus ;-D Hienot pampulat!

    Mullakin on aika kauan (värilliset) villat odotelleet käsittelyä... ehkä kesällä ??

    VastaaPoista