maanantai 23. helmikuuta 2009

The end of hk-kurssi

Hopeakorukurssi päättyi. Tämän pienen "läpykän" tein ylijäämähopeasta ihan vihoviimeisenä iltana pikapikaisesti.


Näin se toimii: otetaan jämäpala valssausharjoiteltua hopealevyä (alkupaksuus 1mm) ja hiotaan ja sahataan siitä pitkänmallinen kolmio. Siistitään reunat ja paukutetaan suippopäävasaralla pintaan kuvioita ja siistitään uudelleen reunat. Tässä välissä suherretaan, nyhrätään ja väspätään turhaan... Sitten pyöräytetään pyörökärkipihdeillä kolmion yläreuna kiekuralle ja laitetaan kiillottumaan. Sitten vain mustaa nahkanauhaa ja kaulaan...

Kurssin suurin urakkani oli tämä Thorin vasara tai Ukon kirves, minkä tein ukkokullalleni.

Siinä on käytetty 1mm:n hopealevyä ja 1,5mm ja 1mm hopealankaa, opettajan punsseleita, patinointilitkua ja ihan liian paljon aikaa. Siitä ei tullu lähellekkään sellainen kuin piti ja olisin voinut nyhrätä sitä aina maailman loppuun asti. Jotain tärkeää opin tämän kanssa: suunnitelman pitää olla selvä, kun työn aloittaa. Sitä ei voi aina vauhdissa muuttaa ja varsinkaan jälkiä korjata!


Ja eikun kohti uusia haasteita ja hopeakorukursseja... :)

2 kommenttia:

  1. Uskallan olla eri mieltä ;-D
    Juuri siksi, että nuo työkalut ja alusta ;-D eivät käyttäydy niin kuin minä ajattelen tai käsken, niin ei kannata kovin tarkkaan suunnitella; antaa sen hopeen elää omaa elämäänsä!?
    terv.Mags

    VastaaPoista
  2. Hih! Uskallatkin! :)
    Oon kyllä osittain samaakin mieltä...

    VastaaPoista